kolobeh01.gif, 132 kB

Pálavský koloběh

2008

Hlavní cenu věnovala firma


Speciální poděkování Tashimu
www.tashi.cz

Pálavský koloběh je závod tříčlenných týmů, jejichž úkolem je zdolat trasu z Pálavy do Brna-Mariánského údolí v co nejkratším čase.

Pravidla

  1. Alespoň jeden ze členů týmu musí být žena.
  2. Každý tým může mít s sebou jen 2 kola, na kterých mohou jet vždy jen dva z trojice. Zbylý člen týmu je bežcem. Střídání jízdy na kole a běhu je libovolné, záleží na domluvě ve trojici.
  3. Žádné tažné systémy, jízda na štangli či nosiči nejsou povoleny.
  4. Jednotliví členové se po celou dobu závodu od sebe nesmí vzdálit více než 200 m.
  5. Na kolech si tým může vézt občerstvení, telefon, mapu, nářadí, lepení a jiné věci dle vlastního uvážení. Doporučujeme si s sebou vzít i plavky a ručník.

Trasa

Kromě startu a cíle je na trati jen jeden kontrolní bod, konkrétní volba cesty je na vás. Z hlediska organizátorů optimální trasa (bez brutálních zkratek, po pevných cestách) měří 49.9 km, ve značné části se dá jet po cyklostezkách.
Start: startuje se v sedle pod Dívčími hrady na Pálavě. Vzhledem k tomu, že jízda na kole je na Pálavě zakázána, budou kola ponechána pod dozorem pořadatelů na návsi v Dolních Věstonicích. První tři kilometry z Děviček do Dolních Věstonic tedy běží všichni bez kol.
Kontrola: vrchol kopce Výhon nad Židlochovicemi (355m, 49°2'31.025''N 16°38'20.383''E), přibližně 23. kilometr. Toto stanoviště musí projet všichni členové týmu. Na vrchol vede z náměstí v Židlochovicích turistická značka, v horní části vedená po polních cestách (silniční speciály mohou mít problém). Z vrcholu se pak dá pohodlně pokračovat po asfaltce ústící na kraji Blučiny. Na Výhonu bude k dispozici základní občerstvení.
Cíl: závod končí v blízkosti konečné autobusu 45 Mariánské údolí v Brně-Líšni.
Doporučená trasa (testovaná organizátory): sedlo pod Dívčími hrady, po červené turistické značce (bez kol) - Dolní Věstonice - Strachotín - Pouzdřany - Vranovice - Přísnotice - Žabčice - Židlochovice - ostré stoupání po značce na Výhon - Měnín - Telnice - Sokolnice - Kobylnice - Šlapanice - Podolí - Mariánské údolí

Ceny

Hlavní cenou je vyhlídkový let balónem

Doprava

Doporučené dopravní spojení na místo startu:
Vlakem Os 4603 7:23 Brno hl.n. (usnadněná přeprava kol). Pro cyklistickou část doporučujeme vystoupit ve stanici Popice a zbylých 6 km do Dolních Věstonic dojet na kole. Pro pěší, respektive běžce, je možnost vystoupit o stanici dál - Šakvice, odkud ve 8:25 navazuje autobusové spojení do Dolních Věstonic (příjezd 8:38).

Přihláška

Startovné činí 369 kč na tým. Po vyplnění přihlašovacího formuláře se vám zobrazí heslo pro přístup do autorizované části a také variabilní symbol identifikující vaši platbu. Platbu proveďte na následující účet:
670100-2200773883/6210 (mBank, majitel Martin Pokorný)
variabilní symbol: získate při registraci
Na start závodu mohou nastoupit pouze týmy, jejichž platba bude uhrazena do 13.6.2008 včetně. Stav vaší platby můžete zkontrolovat po přihlášení.
Závod se uskuteční v případě, že se přihlásí minimálně 6 týmů.
Stornopoplatky: v případě zrušení účasti

  • více jak 4 dny před závodem: 0%
  • 2-3 dny před závodem: 50%
  • 1 den před závodem: 100%
  • Pokud bude závod zrušen pro nedostatek účastníků, startovné se vrací v plné výši